måndag 31 augusti 2009

På Skansen med Malin....

Jag och min man var ner till Stockholm i helgen, både för att gå på Formex och träffa min syster och hennes lilla dotter. Vi tillbringade en hel eftermiddag på Skansen, det var helt underbart. Jag tyckte jag blev rik.

Visar några bilder från mässan, det går i gröna toner. Jag tycker mig se lite röda toner till det gröna. Det blir en fin kontrast. Men även det Svart/ Vita stikta, rena och spartanska.

Det är mycket kartor vi kommer att få se framöver, i inredning och produkter. Damma av din gamla koffert, det är hett.
Kommer att visa på ett förträffligt boende i Stockholm som vi gärna återkommer till. Titta in igen.
Hade gott Lena

söndag 23 augusti 2009

Äppel peppel....

Vårat äppelträd har givit oss mycket frukt i år, tog in lite för att göra en äppelpaj. Läskande med ett glas äppeldricka till.
Har ett fint recept som jag brukar använda på sommaren till alla olika bär.
Du tar 150 gr rumsvarmt ekologiskt smör 2 dl ekologiskt socker 1 ekologiskt ägg och 2 dl ekologiskt vetemjöl.
Blanda ihop och klicka ner i en liten form, tryck ner dina äpplen och pudra med socker och kanel.
Tid i ugnen 40 min i 175 grder.
Lycka till /Lena

fredag 21 augusti 2009

Intressant läsning...

Har införskaffat mig några intressanta böcker, det är intressant att följa våran historia. Jag tycker design är så häftigt, att det som gjordes på 30-talet är så intressant och modernt nu.

Jag tycker att när man mixar olika stilar skapar man en spännande stämning.

tisdag 18 augusti 2009

Här är mitt fynd...

Fyndet jag gjorde i söndags på loppis, 10 kr det är ju inte klokt. Det är knappt man får en glass för det.
Pallen är gjord i trä och är stadig. Nu blir det till att skrapa, måla och klä om. Val av material är spännande att utforska, man kanske skall gå på några hösttrender!

söndag 16 augusti 2009

Se hur bra det blev....

Niclas har gjort en bänk till fövaring av sånt man inte behöver jämnt. Det är till Jonas och Amanda. Dom bor i en 1:a med lite förvaring, men dom använder den inglasad balkongen till att förvara en del saker.
Det vart både snyggt och praktiskt, man kan sitta på locket och den rymmer även mycket. Men det är ju så när man bor trångt så kan man utnyttja alla utrymmen till förvaring.
Den vita bastupanelen vart över från inredningen av min butik och kontor. Återanvändning är kalas, jag känner mig så nöjd. En annan sak har varit och fyndat en pall för 10 kr på loppis, det blir en makeover snart.

lördag 15 augusti 2009

Blommor till sonen....

Idag besökte jag Bjästa Handelsträdgård, tänkte piffa upp i krukorna med lite ljung och annat. Här känns det som om det är höst i luften. Men det skulle bli bättre till veckan.
Då hittade jag denna fina kruka, i den lite trendiga färgen för hösten. Tänkte överaska Jonas min son, till hans inglasade balkong.
Har just målat lampfoten, och på måndag far jag till Bjästa boden och köper ett tunt linnetyg. Tänkte klä om skärmen med det tunna tyget. Vi tänker göra om i sovrummet, så det här är första steget. Skall välja ut en fin färgskala, en lugn känsla.

fredag 14 augusti 2009

Pioner i en båge...

Jag har haft pioner vid våran entré, men dom har aldrig velat blomma. Den ligger i öster, väldigt lite sol. Så vi bestämde oss för en flytt.
Min man grävde en halvmåne till rabatt, det bildar som en vägg för våran fontän, det blir som ett rum innanför. Det kommer att bli så bra när träden växer upp.

Jag tänker skaffa flera pioner till våran rabatt, det kommer att bli fint till nästa säsong. Man får ju tänka att det tar tid för växterna att växa upp. Men man kan ju föreställa sig hur man tror att det kommer att se ut. Jag ser vaser med pionknoppar i.


onsdag 12 augusti 2009

Gammal lampa.....

Hittade den här gammla lampa på loppis i sommar, tänkte jag skulle måla om och göra en ny skärm. Den kostade bara 80 kr efter prutning. Hade tänkt mig en vit skärm, men vet inte riktigt hur. Den ser ju väldigt mycket 80-tal ut nu, det skall bli roligt att se om den kan få en ny karaktär.

måndag 10 augusti 2009

Vy över Höga Kusten....

Jag måste visa våran storslagna natur som vi bor i. Det här är Höga Kustens kärna med Ulvön i fokus, "Surströmming", den kommer därifrån.
Stråsundsviken är en liten vik intill Köpmanholmen. Där ligger detta berg som är högt och har en ganska vild natur. Med en storslagen utsikt.

Min man Niclas och vår granne Jonas Hedlund besteg det igår, ett litet äventyr. Det är en otrolig känsla att se ut över havet som bara fortsätter.

söndag 9 augusti 2009

Här är en ny bro.....

Vi har gjort två tillfälliga broar på vårat hus, en på framsidan entrén och en på baksidan till våran altan. Dom är gjorda i tryckimpregnerat, ett material som jag inte gillar, eller rättare sagt färgen. Jag skaffade en olja som hade mycket brunt i sig.
Faktiskt så blev resultatet bra, det vart som mer tyngd och mer kontakt med stenplattorna.
På våran framsida tänker vi så småningom göra en glasveranda där man kan sitta, det är morgonsol på den sidan. Det känns så hemtrevligt med en veranda.

fredag 7 augusti 2009

Se Anki Volters Keramik...

Tog fram några kära produkter, Flora muggen med sitt härliga öra, sköna att hålla i och en rejäl kopp.
Anki Volter är en keramiker från Gotland som gör en underbar keramik, den turkosa skålen finns också i vitt.Skall möta henne på Formex nu i aug. Skall bli spännande och se mer av hennes produkter.
Titta in i min butik www.skapaochinreda.se och hitta något fynd.

Trevlig helg

onsdag 5 augusti 2009

Se vilket fint fat...

Tittade in på www.juliasvitadrömmar.se i sommar och fann detta fina fat med ett hjärta på. Är jättefint att ha som uppläggningsfat, har också haft några fina ostar på.

Rosor sommaren 09....

Nu måste jag bara visa vad som hänt efter några dagars sol på mina rosor. Astrid Lindgren har slagit ut och det är massor med knoppar. Ni kommer nog att få se så småningom.
Visst är den skir och vacker.

söndag 2 augusti 2009

Här är ett till projekt....

Vid vårat garge är det en bit av våran tomt som varit förskräcklig. Men vi hade tänkt att ändra på det. Vi fick hem ett lass med massa som Niclas slitit med idag.
Ut mot vägen tänkte vi bygga ett lite hus för soptunna , kompost och den förskräckligt fula snöslungan. Men det kommer att bli dörrar så man ser den inte på sommaren. Ett tak gjort av gammla tegelpannor och en häck mot grannen. Det kommer att bli ett litet rum, men vackert.
På sidan av garget kommer vi att göra ett vedförråd och en plats för släpvagnen. Det känns så skönt att få rensa upp vid entren, jag tycker det känns så otrevligt när man möts av en röra.

Middag i Solen....


I eftermiddag kom solen till Stråsundsviken. Äntligen säger jag.

Sonen och hans tjej har kört bil ända från Karlskrona idag. Dom startade tidigt imorse. Vi bor innan Örnsköldsvik så dom kom in på lite mat innan det bar av hem. Gjorde en enkel köttfärssås med mycket goda smaker i, oliver parmesan tomatpure cream fraich och färsk basilika. En god sallad till gjord på ruccola tomater fetaost och god olivolja.

När jag dukade så la jag på Rut Vaxduk White/Sand tycker den vart så fin mot det vita och den fina röda färgen på dynor och pelargonia. Du hittar den i min butik www.skapaochinreda.se.

lördag 1 augusti 2009

Vandring i Trädgården...

I morse när vi vaknade regnade det igen. Niclas har gjort 4 veckor nu och det har inte vart många dagars sol. Men det känns som om det varit en bra semester trots allt.
Leonardo da Vinci Rosen en mycket vacker sort med vackert bladverk och utsökta blommor i mörkt rosa, som bleknar till ljust rosa.

I många år har vi hållit på att renovera vårat hus. Då har semester gått till att arbeta, det har inte funnits tid för vila. Men man har hela tiden sett sin dröm växa fram.
En blomma, Luktärta som jag älskar så mycket. När solen lyst med sin frånvaro är det inte så konstigt att dom blir sen. Hoppas på en lång varm höst.

Vi har börjat på att fundera på belysning i våran trädgård, men vi måste nog känna oss för ett tag var en lämplig placering kan bli.
I våran fontän har vi lagt flytande glaskulor som lyser, det blir en fin effekt nu när mörkret kommer.


Blogg listad på Bloggtoppen.se