måndag 28 september 2009

Vackra gardiner från Himla....

Dessa vackra gardiner från Himla, med ett oerhört vackert fall. Som skapar en fin känsla i ett rum. Ljuset faller igenom så lätt.
Om man skall inreda ett rum så kan dessa gardiner höja känslan av sinnlighet.

Sådana tänker jag skaffa till mitt sovrum, jag håller ju på att titta efter produkter som skall ge något alldeles extra till mitt sovrum. Jag vill ha ett vackert krypin.

Nu går jag och lägger mig och drömmer vidare.

Hade gott Lena

Ps du hittar dom på www.skapaochinreda.se

onsdag 23 september 2009

Höst fint på bron....

Det vart riktigt fint på bron, jag planterade några Calluna och en Silverek tillsammans i en kruka. Jag tycker det är så fint på hösten att göra fint vid entrén, det ser välkomnande ut. Hittade på Blomman i Själevad en taklök som hade så fin form, en liten kulle i en fin kruka. Och en lykta från Skapa och Inreda.

Nu kan löven singla ner och göra extra fint i krukan med extra färg. Och så får vi se om hunde river omkull mitt fina erangemang eller om det får stå och vara fint. Hon är lite bufflig när det kommer nån.

Hade gott på er

torsdag 17 september 2009

Snygg Lampa...

Lampgustaf har kommit ut med en serie lampor som heter Newport, riktigt fina lampor. Är på jakt efter lampor till vårat sovrum, som jag tänker göra om nu i höst. Jag vill ha något som står på nattduksbordet. Så att ljuset kommer från sidan, skönare för ögonen.

Samlar på saker som skall passa in i sovrummet. Såg en sådan fin tapet som Annika på Flex inredning bloggade om. Den helt enfärgade tapeten Debora är inspirerad av vävspända sidenväggar och kommer från Sandbergs. Fanns i flera bruna nyanser.

Himla har fina produkter i textil, tycker linne är så svalt och skönt i ett sovrum. Det känns som om det bara är att köra igång.

Du hittar den fina lampan hos mig www.skapaochinreda.se

Hade gott

söndag 13 september 2009

Inredningsdesign....

I veckan så träffade jag min kund, jag har gjort om hennes vardagsrum.
Jag leverade 2 Ullmattor från Himla. Dom kommer att göra inredningen så häftig. Stor effekt.

Men det roliga var att hon kände sig nöjd, att det tillförde henne något, och att jag tänkt på ett sätt som hon aldrig skulle ha gjort själv. Det är ju så jag vill att det skall vara, det blir något nytt.

söndag 6 september 2009

Rik av lingon...

Det har varit en fin helg, vi har haft mycket sol och värme. Det har kännts väldigt bra.
Min man Niclas och hunden Mitzi var ut till skogen en sväng på lördag och hittade lite lingon. Dom gjorde samma tur på söndag, det är ju så behändigt att bara sticka ut till skogen när det är så nära.
Jag har pysslat lite med webbutiken, skall göra om där och väntar in lite fina saker.

Hunden Mitzi kännde sig nöjd efter att fått springa och röra på sig. Hon gillar verkligen att kolla läget.
Har lite roliga saker framför mig i veckan. Jag tycker bara att allt känns så himla bra. Jag känner sådan glädje.

Hade gott Lena


onsdag 2 september 2009

Sista knoppen....

Var ute i trädgården idag och såg att det är fullt med stora ros knoppar, det är sådan vacker färg. Man kan plocka in och lägga i små glas och ställa på några ställen.

Dom här fina glasen som egentligen är Lyktor från House Doctor, hittar du min butik www.skapaochinreda.se det är vackert att ställa flera ihop och med en knopp i ett glas, och ljus i dom andra. Det blir ett fint sken silver och brons på insidan.

Välkommen in Lena

Så här blev lampan.....

Så här såg den ju ut den gammla 80-tals lampan jag fann på loppis.
Har målat den vit och satt på ett tyg i linne, jag sydde som en kappa med en kanal där jag drog i genom ett rep.

Den passar bra i ett hörn i vårat sovrum, funderar på att göra om där så småning om. Men det är viktigt med belysning i ett rum. Jag får fundera lite till på en lämplig färgsättning. Det är ju en rolig uppgift.
Hade gott Lena


tisdag 1 september 2009

En natt i en cell på Långholmen....

Vill tipsa om boende när du är på resande fot till Stockholm, vi återkommer gärna till Långholmen Hotell & Vandrarhem. Det är lite unikt i säg då det varit ett fängelse, där många gjort hemska brott. 1975 lämnade den sista fången fängelset, och 1989 blev det Hotell
Trappen ner till receptionen har väldigt nötta steg. Det är nog många som passerat genom många år. Det finns både enkel celler med våningssäng och så finns dubbel cell

På bron över till den "gröna ön" ligger mängder av båtar på rad. Har alla i Stockholm båt.


Det är en bit att gå från bussen och tunnelbanan, men i eftermiddagssolen är det skönt.

Dom små rastgårdarna bildar som små tårtbitar uppifrån, och nu är det sommar café. Det är svårt att föreställa sig att fångarna inte hade samma comfort som idag.

Porten in med de tunga dörrarna, och höga murarna. Det är en vacker färg på denna byggnad. Inuti är det en rofylld miljö, det är väldigt lugnt man hör sällan några störande ljud.

Det vi uppskattar väldigt mycket med Långholmen är deras fantastiska värdshus, med fantastiskt god mat. Det finns något som kallas "finkan" där serveras en liten enklare mat, men också kollosalt god.
Vi får se när det blir av att vi far hit nästa gång, ni kanske har något bra tips om någon bra övernattning.






Blogg listad på Bloggtoppen.se