söndag 29 november 2009

Hyacinter i vas....

Idag är det första advent, här är det kallt och det är vitt på backen. Ett tunt lager med snö kom i går, väldigt passande. Bara man får spela lite julmusik så känns det okey nu.

Jag vet att jag har haft en gammal stor glasburk, men jag kan inte hitta den. Så jag tog en vas som jag köpt på IKEA en gång. Planterade lite hyacinter i den och la dit lite mossa. Tycker väldigt mycket om det skira blåbärsriset som man kan ta in. Vackert.

Nu tänker jag plantera vidare, visar er senare.

Hade gott Lena

fredag 27 november 2009

Roliga grytlappar och kuddar......




Här i Stråsundsviken börjar det frysa på lite nu. Det känns bra.

Vill visa er några riktigt roliga grytlappar och kuddar som jag låtit tillverka av ett tyg som jag haft sen tidigare. Det är ett tyg som är Designat av Frida Briefe, för Ljungbergs Textiltryck Floda. Det är ett gammalt tryckt tyg som inte finns i deras sortiment längre, men eftersom jag hade en bit kvar så har jag låtit tillverka både kuddar och grytlappar.

Tyget heter Tomtegubbar och det roliga är alla olika uttryck som tomtarna har.

Dom är ju unika finns bara hos http://www.skapaochinreda.se/ kul att ge bort eller att använda själv till Jul.
Jag skall gå och lyssna på Lars Winnerbäck ikväll i Swedbank Arena, snart Fjällräven Center, men först lite mat på Mamma Mia Modo Hockys favorit resturang.
Önskar er en Trevlig Helg och advent


onsdag 25 november 2009

Skapa stämmning.....

Idag var det helgrått, men inge regn. For iväg och köpte lite blommor, tänkte arrangera lite hyacinter med fin mossa. Fick ett tips om att plantera i gammla vackra stora glasburkar av Karin Lindström skall se om jag hittar några. Kolla hennes tips om små granar.

Iallafall tycker jag man kan ta en kopp te eller kaffe och tända några ljus i detta mörker. Det tänker jag göra och fundera ut hur advent skall vara, sen är det bara att arrangera. Så passa på och njut också.
Dom fina muggarna från Höganäs i den fina färgen Plum, lite vinröd, mycket snygg.

Hade gott Lena

lördag 21 november 2009

En underbar sol.....

Idag firade jag att solen har lyst idag, det var helt underbart med detta nyttiga ljus. Det är ju solen som skall lysa så vi inte blir så trötta på dagarna. Minst en halv timmes promenad i dagsljus gör oss pigga.

Jag firade iallafall med en kopp kaffe, choklad från Åre, med "Tycker om dig" smak, mörk och ljus choklad. Underbart gott!

Ikväll när jag gick ut med hunden så var det alldeles stjärnklart, miljoner stjärnor som lyste.
Det kanske blir sol imorgon!

Önskar er en trevlig kväll och tack för attt ni tittar in här hos mig Lena

fredag 20 november 2009

Julinspiration 09....

Man har ju inte precis julstämmning så här innan advent, det bara regnar och regnar. Det kunde ha fått varit snö istället.

Jag har ett lite fiffigt tips på servettring, jag brukar ta ett grovt snöre och vira runt servetten och göra en enkel knut. Man kan nu som till Jul sticka under en grankvist, men vid andra tillfällen kan man sticka under en blomma i passande färger som kanske blommorna på bordet. Mycket enkelt.

Hade gott Lena

tisdag 17 november 2009

Badrums bänk....

Det här är en bit av mitt badrum, det är av lite återanvänt material. Min man gjorde en bänk av väldigt grova trä stolpar som fanns när vi köpte vårt hus. En hylla under för korgförvaring. På ovansidan lade jag ut krossat sjösten och fog emellan. Handfatet är i en form av en skål och en fräck kran.

Jag köpte även en lagerhylla som jag kapade ner till 3 hyllor kvar. På översta hyllan la jag ut sjösten, lagerhyllan fungerar som handduksförvaring.

Med ganska enkla medel kan man skapa ett eget designat badrum.

Hade gott Lena


måndag 16 november 2009

Julhjärtan.....

Nyss hemkommna från Himla.
Jättefina hjärtan gjorda av Himlas populära linnétyger, klassika mönster och färger. Sydda och fyllda med vadd och ett rött bomullsband att hänga upp med. I olika storlekar i ett set om 7st.
Fint att dekorera granen eller granriset med.

Gå in på http://www.skapaochinreda.se/ och titta.

torsdag 12 november 2009

Nytt hos Skapa och Inreda....

Har fått in lite nya produkter i webbutiken, bland annat denna vackra lykta. Design av Harri Koskinen. Den är ju 10 år gammal men håller lika fantastiskt bra ännu. Jag tycker om formen det tidlösa enkla ljuset som lyser upp nu. Fantastiskt vackert.

En fin Julklapp till någon man tycker mycket om.

Hade gott lena

onsdag 11 november 2009

Utmaning.....

av familjevillan....

Utmana 3 personer och berätta det för dem,samt för personen som utmanat dig. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn.Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord. Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt, får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar 2 ggr.eller skriva ditt namn som svar(förutom fråga 1)


1. Vad heter du: Lena

2. Ett ord på 4 bokstäver: Love

3. Flicknamn: Lisa

4. Pojknamn:Linus

5. Yrke: Logoped

6. Färg: Lavendel

7. Klädesplagg: Linné

8. Mat: Linser

9. Sak i badrummet: Lotion

10. Plats/Stad: London

11. En orsak att vara sen: Leta

12. Något man skriker: Le

13. Film: Love story

14. Något man dricker: Lingondricka

15. Band: Lustans Lakejer

16. Djur: Lodjur

17. Gatunamn: Lingonstigen

18. Bil: Lambordigini

19. Sång: Love me tender....



Jag utmanar :


Gröniris


Hemma på Landet
Flexinredning


Lycka Till

måndag 9 november 2009

Dukar med vax....

Vill jag slå ett slag för dukar med vax. I åratal var vaxdukarna rutiga och användes mest på barnkalas, och i sommarstugor. Men nu är de tillbaka på allvar – och i massor av spännande mönster.

Och det bästa av allt är kvaliteten, dom är miljövänliga och går att tvätta och stryka. Det finns en fantastisk tyg känsla i dom eftersom det är en tunn miljövänlig plast ovanpå det riktiga tyget.

Men jag älskar rutigt, tycker det ser så hemtrevligt ut. Gå in på www.skapaochinreda.se och titta på sortimentet.

Hade gott Lena

lördag 7 november 2009

Trevlig middag.....

Ikväll kom Sonen Jonas och Amanda över, dom hade sett hocky i Bjästa.
Jag har hållit på att fota Jul bilder hela dagen, skall få publicera en sida med inspiration inför Julen i tidningen Collage Nätra. Känns jätteroligt, man vill verkligen att det blir bra.
Så det blev en busenkel middag, vi hade först en bit cheddarost vällagrad, små salta kex, och oliver till. Mums

Under tiden kokade jag vatten till pastan, supergod pasta jag hittade. Dom är fyllda med ricotta och spenat. Hade köpt cream fraich som var smaksatt med tomat och fetaost, värmde upp den och blandade ut med ekologisk matlagningsgrädde. Sen i med lite färsk timjan och lite lime. Sist kom kräftstjärtarna i. Det blev Jätte Gott!

Imorgon fortsätter jag med fotandet, det ser hemskt ut här nu. Med allt möjligt framme. Men det blir en promenad också, i ett himla skit väder.

Hade gott Lena

fredag 6 november 2009

Äntligen mina Mairo prover....

Idag fick jag mina Mairo tygprover, har gått och väntat länge. Det ser jättebra ut, fina tyger och en fin kvalitet. Skall göra iordning en ställning att hänga upp dom på.
Skall bli kul att få inreda med dessa produkter. När man vill ha ett starkt intryck. Stora kontraster.

Kommer att lägga upp tygerna för beställning i min butik www.skapaochinreda.se där händer det mycket just nu, Julen kommer in. Håll Utkik.

Hade gott Lena

torsdag 5 november 2009

Ikea i snöoväder...

Idag hade jag ett ärende ner till Sundsvall, så då passade jag på att besöka Ikea.
Det var så roligt för 2 år sedan innan jag startde mitt företag så gjorde jag en marknadsundersökning utanför Ikea, det var så himla roligt att prata med dessa intresserade människor om dom trodde att dom skulle handla i en webbutik och kunna leja en inredare. Det var med sådan inlevelse dom gav av sig själv. Jag fick en otrolig kick, "det går".
Och det gör det ju, man får bara ha tålamod.

Men iallafall så tänker jag göra om i sovrumme, får se när det blir av. Men jag köpte 2 sängbord som jag tittat på, tycker dom har en enkel och skön stil. Jag köpte bruna.

Men det var inget skönt väder att köra i, snö som stack i ögonen hela tiden. Men nu är jag hemma.

Hade gott Lena
Blogg listad på Bloggtoppen.se