söndag 28 februari 2010

På loppis idag...

Jag var på loppis idag, det är ju fantastiskt vilka grejor det finns. Jag tycker jag ser möjligheter till förändring av så mycket.
Fyndade 2 st Karmstolar i björk tänker sätta ihop dom med ett bord här i mitt arbetsrum. Klä om dom i ett fräckt tyg och kanske måla något gammalt pelarbord, få se vad jag hittar.

Såg denna fräcka byrå till ett tonårsrum, man har klistrat gammla serietidningar på byrån och lackat ovanpå. Decoupageteknik kallas det, material finns på Panduro.

Annars har det varit en lugn helg, skönt med ledigt och massor av snö har det kommit.

Må så gott Lena

Bild Sköna hem

onsdag 24 februari 2010

Skönhet eller ej...

På Hotellet Rough luxe i London har man inrett med kärlek för det gamla och väl använda. Man har skrapat fram gamla tapeter och detaljer som man bevarar på skönt sätt.

"Inredare Ilse Crawwford har länge förespråkat den mänskligliga aspekten i en inredning, men först nu verkar folk redo att lyssna."

Trenden talar också mot det hållet, att vi vill se mer av det gamla det som redan finns, det avskalade som har en historia. Det finns runt varje människa saker som vi vill bevara och som säger oss något. Men också ger skönhet till våra hem.

"Inredare Rabin Hage säger - Perfektion är inte skönhet. Skönhet är snarare något väldigt personligt, något som pockar på våra sinnen."

Det finns många sätt att se på skönhet och det är ju trots allt betraktaren som bestämmer vad som är skönhet för henne.

Bilder citat Sköna Hem

tisdag 16 februari 2010

Mycket tapet...

Här har man skapat en fin balans mellan det gröna och det vita. Tapeten som ramar in rummet med sin fina sköna färg. Det skapar ett lugn och harmoni.
Det vita golvet och ljusa möblerna gör det väldigt fräscht.
Man ser att det är tapetserat på alla väggar.
Det är som i naturen många fina gröna färger som smälter samman.

Hade gott Lena

Bild Sköna hem

måndag 15 februari 2010

Fint repotage...

Tidningen 7 var hem till mig och gjorde ett fint reportage om heminredning. Du kan läsa det här.
Jag skall fara på en inrednings kurs i Stockholm nu i mars. Skall bli jätteroligt. Jag tycker det är så kul att ta emot kunskap. Hoppas även att jag hinner hälsa på några fina vänner.
Det kommer en tävling alldeles snart här på bloggen. Håll utkik.
Hade gott Lena

onsdag 10 februari 2010

Bröllopsgåva...

Himla presenterade på Formex en speciell Linneduk Wedding Collection som kommer att börja säljas i slutet av mars.
-Himla Wedding Collection är kärleksfullt skapad för att dukningen på bröllopsfesten ska bli så fin som möjligt.

"Himla Wedding Collection består av ett vitt jacquardmönstrat halvlinne av hög kvalitet. Dukarna har tagits fram i två storlekar (170 x 270 cm och 170 x 330 cm) och säljs tillsammans med fyra servetter (50 x 50 cm) i ett set med ett vackert band runt. Kollektionen passar utmärkt till bröllopsfesten eller som bröllopsgåva."

En jättebra Bröllopspresent när många tycker det är kul att duka fint. Det finns många möjligheter med en fin vit duk. Jag tänker på olika blom uppsättningar.

Du kommer att hitta dukarna här på http://www.skapaochinreda.se/

Hade gott Lena

Bild Himla

tisdag 9 februari 2010

Skapa ett Hjärta...

Om du har kvar lite mossa från Julen kan du skapa detta fina hjärta att ge någon man tycker mycket om. Jag tror även att blomsterhandeln har lite mossa.
Det är ju Alla Hjärtans Dag nu på Söndag.
Man formar en bit hönsnät till ett hjärta och lindar fast mossan med grön ståltråd.
Jag bara älskar mossa, men den riktiga kuddmossan finns väl nere i Skåne. Men jag brukar alltid plocka här på hösten så jag har till Jul.

Lycka Till Lena


Bild Allt i Hemmet

måndag 8 februari 2010

Vi behöver trygghet...

En inredningstil som jag tycker står för mig är att blanda gammalt med nytt, design och Ikea. Det är den blandade stilen som gör hemmet personligt och hemtrevligt. Och det är något som vi behöver nu när det är så oroligt i världen, vi behöver en trygg vrå. Där vi kan känna oss hemma.
Vi behöver en plats där vi kan samlas och umgås, men även för den egna vilan.

Solen skiner äntligen, ta emot den Lena

Bild Hus och Hem


onsdag 3 februari 2010

Mycket rött...

Jag har tittat på mycket sovrumsbilder den senaste tiden, hämtat inspiration till mitt eget. Jag tycker mig kunna se mycket rött. Rött är ju en härlig färg speciellt med vitt.
Den här bilden ser väldigt fräsch ut med så mycket vitt och dom härliga färgerna rosa rött. Den beiga mattan ger en fin bas.
Vanligt dagsljus är otroligt viktigt i ett rum, det gör så otroligt mycket med ett större fönster som släpper in mycket ljus.
Ett rum med ett mindre fönster får man jobba mer med belysning i.
Det väntas sol fram emot helgen, jag längtar så efter sol.
Hade gott Lena

tisdag 2 februari 2010

Jag gläntar på dörren...

Så här såg det ut innan jag ändrade med en massa textilier. Sängen var stor och besvärlig med sin fotgavel som var i vägen i det lilla sovrummet.
Jag gläntar på dörren lite grann till vårat nya sovrum, dom rätta röda kuddarna har inte kommit än från Himla.
Min granne skall ordna ett armeringsjärn som fungerar som gardinstång, till tyget vid garderoben. Jag tycker väldigt mycket om tavellisten, det ser så prydligt ut.

Det kommer att bli en spott som lyser på tavlerna.
Jag tycker att sänglamporna är så läckra, dom kommer från Lampgustaf.
Tänker visa mer av rummet när alla detaljer är färdiga.
När vi byggde huset målade vi alla rum så det bildade en harmoni av lugna färger. Nu kan man enkelt byta textilier och få en anna karaktär på rummet.
Hade gott Lena

Blogg listad på Bloggtoppen.se