söndag 25 april 2010

Mina loppisfynd i helgen...




I helgen hade Näske Genuina loppis öppet, dom har öppet varannan helg. Då måsta man ju dit och kolla.
Jag fyndade ju dom två resväskorna, men även den fina tavelramen, en stadig och fin karmstol som jag tänker ha på mitt kontor. Jag tänker måla den vit och klä om den i ett röd/vit tyg.
Håller ju som mest på att göra om lagerutrymmet som jag haft till webbutiken, till att förvandla det till ett designrum, en ateljé där jag kan vara kreativ. Tänkte att färgen rött skulle ge mig den energin. Jag är verkligen förtjust i rött.
Så därför slog jag till på dom två koppar i rött med vita prickar, dom hade inga fat men det hade jag. Fyndade för många år sedan några koppar och extra fat. Häftigt retro, och döläckra.
Hade gott Lena


lördag 24 april 2010

Reseminnen...

Titta vilket fantastiskt fynd jag gjorde på loppis idag. 2st fina gammla resväskor. En hade en adresslapp på, från Kramfors. De kostade 30 kr st men jag prutade till 50 kr för båda. Nu tänker jag skapa ett fint stileben vid mina Lamino fåtöljer. Jag är jätteglad.

Jag gjorde mer fynd men det får ni se imorgon. Hade gott Lena

måndag 12 april 2010

Till IKEA...

Jag och min man for ner till IKEA nu på eftermiddagen, skulle köpa lite hyllor och denna klädhängare. Jag behöver en ställning att hänga lite tygprover på. Den heter Portis och kostade 349 kr. Det blev även förvaringslådor, svart och vit randiga.

Aina Aalto inspirerades av när man kastar en sten i sjön och det bildas "ringar på vattnet". Aina Aaltos glas skapades 1932 och är en symbol för föremål med tanke.
Jag säger grattis till Anna Olsson som kom med rätt svar.

Hade gott Lena

Bild Ikea

torsdag 8 april 2010

Tävling på gång...

Vill du vinna denna fina vas av Aina Aalto, så vill jag att du förklarar vad det var som inspirerade henne till denna serie. Skicka mig ett mail så drar jag en vinnare bland det rätta svaren. www.skapaochinreda.se På Söndag 11/4 är sista dag att vara med på tävlingen.
Nu hoppas vi på sol till helgen, så vi blir glada. Lena

tisdag 6 april 2010

Nu vill jag ha vår...

Nu äntligen är påsken över hos mig med, men det har varit skönt med ledigt.

Här kommer en bild på Pizza/Bakugns huset av återvunnet material, det är riktigt läckert. Det sändes på TV i programmet Strömsön förra året. Är så sugen på att göra ett på tomten, ett riktigt kryp in.

Om ni håller utkik här i slutet av veckan så kommer en tävling.

Hade gott Lena

torsdag 1 april 2010

Glad Påsk...


Jag blev så inspirerad av Claes Karlsson på TV 4 Nyhetsmorgon i veckan, han är konditor och bakade goda kladdkakor. Jag fastnade för en choklad kaka med nougat och nötter som dekoration.
Jag hittade inget recept men tog mitt på Enkel Chokladtårta sedan smälte jag lite nougat och hackade lite Makadamianöt ovanpå.

Enkel Chokladtårta
En form med löstagbar kant
smörj med 1 msk smör
200 gr smör smält
200 gr mörk choklad

smält chokladen i smöret vispa till en slät smet


Blanda i 4 ägg
3 dl ekologiskt socker
1/2 dl ekologiskt mjöl

Rör försiktigt ner ägg socker och mjöl. Grädda i 200 grader i precis 20 min för bästa konsistens.

Lycka till och ha det så bra i Påsk Lena
Blogg listad på Bloggtoppen.se