torsdag 15 oktober 2009

Tips om grön mossa......

Nu är det hög tid att plocka lite grön mossa för husbehovet, det går bra så att du inte bryter mot allemansrätten.
När du är ute på mossjakt är det viktigt att tänka på att man inte ska plocka allt på en och samma plats, utan försöka plocka lite på flera olika platser – allt för att förstöra så lite som möjligt i naturen.


Det är en jättefin dag här i Stråsundsviken, alldeles lungt på havet och solen tittade fram lite grann. Det var riktigt skönt att ta en promenad längs stranden.

Fotade lite av det jag gjorde, brickan jag talade om förut, det här med att sätta ihop 3 och 3. Gruppera ett litet blickfång. Den gröna mossan ger en sådan vacker färg och kontrast till det silvriga, man känner snön knarra under skorna.


Små mossbollar kan man göra av grön mossa, ta en bit hönsnät och forma till en boll. Klä bollen med fuktig mossa och fäst med grön blomstertråd allteftersom.
Ett litet tips om man vill att en lerkruka skall se gammal ut är att pensla med filmjölk och ställa ut den ( på sommaren ), något jag gjorde mellan våra skifferplattor på altanen, men jag blandade i lite fin låg mossa från skogen.


Cyklamen är en fantastiskt vacker blomma som inte skall ha det för varmt, tål lite kyla. Tycker det är fint att klä en glas vas med grön mossa och ställa ner en fin blomma. Ser väldigt levande ut. Och det kan finnas något litet djur som vacknar till liv i värmen.
Hade gott Lena




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blogg listad på Bloggtoppen.se